"Mogla ni tangi skrit, se je pokazala, spod brhana..." - stihovi su novog ljetnog singla i video spota "Slavuja z Kvarnera"

Ususret ljetu, Slavuji s Kvarnera su za svoje fanove pripremili pravi ljetni video spot za novi single "Kad zatancaš". Isti se nalazi se na njihovom posljednjem nosaču zvuka "Zatancajmo za jubav" u izdanju Menarta, koji i nakon osam mjeseci od objave bilježi odlične prodajne rezultate, posebice u Sloveniji. Glazbu i stihove za ovu softy plesnu ljetnu sambu potpisuje Dorian Škrobonja, aranžman Sandi Čekada, dok se za produkciju video spota pobrinuo EU studio. Uživajte!

 

 

 

 


 

 

 


 
Ove subote "Riječke plesne večeri" uz Aledory u Centru Zamet

U subotu, 29. lipnja od 19 sati nastavljaju se Riječke plesne večeri "Zatancajmo za jubav" uz Duo Aledory kao dio projekta "Rijeka 2020. - Europska prijestolnica kulture". Zbog tehničkih razloga, plesne večeri su iz RiHuba preseljene u novi prostor male dvorane Centra Zamet, Trg riječkih olimpijaca 1., Rijeka, gdje će se svake druge subote održavati do kraja 2019. godine. Ranije objavljeni kućni red i dalje vrijedi, ulaz je slobodan. Dobrodošli!

 

 

 

 

 

 


 
Ovaj petak započinju "Riječke plesne večeri 2019." uz Aledory

 

U sklopu projekta "Rijeka 2020. - Europska prijestolnica kulture" u petak, 29. ožujka započinju Riječke plesne večeri 2019. pod nazivom "Zatancajmo za jubav" uz Duo Aledory. Ova tradicionalna manifestacija koja se u Rijeci organizira od 2003. godine ( s prekidom tijekom 2017. i 2018. godine ), održavati će se dva puta mjesečno srijedom i/ili petkom prema rasporedu, u velikoj dvorani RiHuba, Ivana Grohovca 1A, od 19 sati.

U tu je svrhu organizator objavio i kućni red RiHuba, kojeg se treba pridržavati. Ulaz je slobodan, dobrodošli! Naredna plesna večer održati će se u srijedu, 17. travnja.

 

 

 

 

 


 


 
Tko je početkom 2017. "ugasio" "Riječke plesne večeri"?

Nakon gotovo četrnaest godina neprekidnog održavanja, u veljači 2017. "Riječke plesne večeri" prestaju se održavati. Uoči pokretanja "Riječkih plesnih večeri 2019." saznajte tko je, zašto i kako „ugasio“ plesne večeri prije dvije godine.

 

"Riječke plesne večeri" uz duo Aledory ( od 2003. )

"Riječke plesne večeri" od svojih začetaka vezane su isključivo uz glazbu i pjesmu riječkog dua Aledory, te su „Slavuji s Kvarnera“ u dosadašnjih gotovo 14 godina održavanja, ostali jedina konstanta i zaštitni znak ove manifestacije. Sve ostalo, organizator, dan i prostor održavanja, pa čak i naziv večeri, bilo je podložno promjenama.

 

Plesne večeri 2003. – 2013.
"Plesne večeri za umirovljenike i starije osobe grada Rijeke"

Prvih 10 godina, od svibnja 2003. do siječnja 2013. godine, plesne večeri se održavaju svaki drugi četvrtak u organizaciji i pod financijskim i medijskim pokroviteljstvom Matice umirovljenika Rijeka i Grada Rijeke, i to pod službenim nazivom "( Riječke ) plesne večeri za umirovljenike ( i starije osobe )", te su i većinsku populaciju tih zabava činili riječki umirovljenici, čiji se broj po večeri kretao u prosjeku oko sedamdesetak osoba. Od 2003. do 2011. godine mjesto održavanja je popularni riječki restoran "Viktorija" na Brajdi, koji je, posebice u toplijem dijelu godine, kada se manifestacija događala na terasi restorana, postao omiljena destinacija umirovljenika grada, mjesto uzajamnog razumijevanja, solidarnosti i zajedništva, gdje su se starije osobe kroz pjesmu i ples aktivno uključivale u društveni i zabavni život, zaboravljale na zdravstvene probleme, male penzije i druge brige. U sklopu plesnih večeri, redovno se obilježavalo Valentinovo, Dan Žena, Doček Nove godine, Maškarani tanci itd…

Nakon zatvaranja "Viktorije" u srpnju 2011., plesne se večeri održavaju u Bistrou "Cres" na glavnom riječkom željezničkom kolodvoru, uz česta gostovanja popularnih osoba iz glazbenog i javnog života grada Rijeke. U tom razdoblju, posebice tijekom devete i desete godine održavanja poskupljuje cijena ulaznice, te se javljaju nove ideje otvaranja plesnih večeri svim generacijama, što je između ostalog bila i posljedica sve težeg i neredovitijeg financiranja manifestacije od strane Matice umirovljenika Rijeka.

 

Plesne večeri 2013. – 2017.
"Riječke plesne večeri"

Nakon prvih 10 godina održavanja, početkom 2013. događa se nekoliko značajnih promjena; zbog nedostatka sredstava, od organizacije i pokroviteljstva manifestacije odustaje Grad Rijeka, a posljedično i Matica umirovljenika Rijeka, koja je plesne večeri financirala sredstvima grada, te organizaciju na sebe preuzima pok. Davorka Škrobonja, u suradnji sa duom Aledory. U ljeto 2013. plesne večeri sele u reprezentativni prostor velike kongresne dvorane riječkog hotela "Neboder", i na terasu hotela, te mijenjanju naziv u "Riječke plesne večeri", koje su od tada otvorene svima i za sve generacije, a ne više samo za umirovljenike i starije osobe grada, iako je u strukturi posjetitelja ova populacija ostala većinska. Od tada se večeri financiraju isključivo od ulaznica posjetitelja, a broj osoba po večeri kretao se u prosjeku oko stotinu, te je taj sedmomjesečni period „zlatno doba“ i razdoblje najveće posjećenosti plesnih večeri.


Zbog zatvaranja kongresne dvorane Hotela "Neboder" u ožujku 2014. ( problemi sa grijanjem, nepravilnosti u poslovanju i zabrana rada od strane porezne uprave ), "Riječke plesne večeri" ostaju bez svog matičnog prostora, te se i dalje svakog drugog četvrtka održavaju na više lokacija; „Circolo“ zajednice Talijana, Brod „Arca Fiumana“ u riječkoj luci, Bistro "Mornar" na riječkoj rivi, Bistro "Katarina" na riječkim Rastočinama, Motel "Lucija" u Kostreni, a gostuju čak i u restoranu "Slatina" u Opatiji. Od tada plesne večeri u potpunosti postaju obiteljski projekt obitelji Škrobonja, jer je pok. Davorka Škrobonja, u suradnji sa sinovima, duom Aledory, i suprugom Milivojom Škrobonjom, kao logističkom potporom, usprkos svim nedaćama, jedina nastojala održati i redovito organizirati manifestaciju. U tom je pak petomjesečnom razdoblju, prije svega zbog stalnih promjena mjesta održavanja, broj posjetitelja bitno opao, te se kretao u prosjeku oko četrdesetak osoba po večeri, te je u jednom trenutku postala upitna budućnost i daljnja financijska isplativost održavanja večeri, ne samo iz perspektive potreba ugostitelja, već i dua Aledory.

U srpnju 2014., "Riječke plesne večeri" ponovo nalaze svoj matični prostor u Bistrou "Cres". Tu se godinu dana organiziraju kao tematske večeri, što je opet privuklo veći broj posjetitelja svih generacija, te se u tom razdoblju paralelno održavaju i svake druge nedjelje u Bistrou "Katarina", a nekoliko puta godišnje i u restoranu "Noštromo" u Malinskoj na otoku Krku, gdje je, kao poticaj nikad ostvarenoj ideji redovnog održavanja riječko-bodulskih plesnih zabava, krajem lipnja 2015. proslavljena i 12. obljetnica plesnih večeri.

Nakon proteka još godine dana i postupnog opadanja interesa za plesne večeri, te proslave 13. obljetnice održavanja i potom zatvaranja Bistroa "Cres" u kolovozu 2016., "Riječke plesne večeri" sele u Restoran "Orehovica" na Orehovicu gdje se, uz bitno smanjenu posjećenost održavaju do kraja 2016. godine.

 

Plesne večeri 2017. – 2018.
"Riječke plesne večeri" se ne održavaju

U studenom 2016. restoran "Orehovica" zbog smanjene posjećenosti večeri – što je opet prije svega posljedica dislociranosti restorana daleko od centra grada - i vrlo male potrošnje posjetitelja na konzumaciju jela i pića, odustaje od sufinanciranja plesnih večeri, te je time održavanje istih postalo neisplativo i sa aspekta glazbenog dua Aledory. S obzirom da se Grad Rijeka još jednom ogradio od bilo kakve konkretne pomoći ovoj manifestaciji, drugi ugostitelji, iz prije navedenog razloga – sada već dobro znane slabe potrošnje i konzumacije jela i pića od strane posjetitelja plesnih večeri – nisu bili zainteresirani za suradnju, ugošćavanje ili sufinanciranje plesnih večeri, ili su zahtijevali plaćanje najma njihova prostora ( ovisno o objektu, cijena najma se kretala oko 1500 kn po plesnoj večeri ), a povećanje cijene ulaznice na plesnoj večeri održanoj u prosincu 2016. u restoranu Hotela "Kontinental", rezultiralo je još slabijom posjećenošću, "Riječke plesne večeri" se, usprkos još nekim nastojanjima i pokušajima početkom 2017. – posljednja plesna večer održana je krajem siječnja u restoranu "Molo Longo" – prestaju održavati. Činjenica je da su odlučujući udarac "Riječkim plesnim večerima" zadali upravo oni, zbog kojih su plesne večeri postojale – naime, sami posjetitelji, ponajviše riječki umirovljenici svojim nedolaskom na iste, i nedovoljnom potrošnjom ( konzumacijom pića ), čime je zapečaćena sudbina manifestacije.

U travnju 2018. preminula je Davorka Škrobonja, ravnateljica "Riječkih plesnih večeri" od 2013., idejna začetnica i inicijatorica pokretanja plesnih večeri za umirovljenike u proljeće 2003., i najzaslužnija za njihovo održavanje posljednjih godina, te u siječnju 2019. ravnateljstvo manifestacijom preuzima njezin suprug Milivoj Škrobonja.

Ravnatelji "Riječkih plesnih večeri":

1. IVAN FARKAŠ 2003. – 2006.

2. ANA TURAK   2006. – 2013.

3. DAVORKA ŠKROBONJA   2013. – 2017.

4. MILIVOJ ŠKROBONJA   2019. –

 

 

 

 

 

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>
Stranica 6 od 38