Skip to content

Duo Aledory riječki je glazbeni duo za sve prigode osnovan 1. lipnja 1998. godine. Čine ga braća glazbenici Alen i Dorian Škrobonja. Od malih nogu u glazbenim vodama, glazbeno obrazovani, Alen i Dorian sviraju više instrumenata. U Aledory-ma sviraju klavijature, a njihov zaštitni znak su izvrsni vokali i dvoglasno pjevanje.

Aledory na pozornici

Osim na mnogobrojnim gažama – koncertima i plesnim večerima, uglavnom na području Primorsko-goranske i Istarske županije, Aledory nastupaju i na renomiranim festivalima zabavne glazbe diljem Lijepe naše. Tako su već nastupali na Marco Polo festu na Korčuli, Kninfestu u Kninu, festivalu Zlatne žice Slavonije u Požegi, Čansonfestu u Kastvu, Melodijama Kvarnera u Rijeci, festivalu Od srca srcu u Koprivnici, Brodfestu u Slavonskom Brodu, Darfestu u Daruvaru, festivalu Zlatne note u Križevcima, a svaki njihov festivalski nastup prošao je vrlo zapaženo. Naime, kao kantautori, autori i izvođači svojih pjesama, Aledory su otpjevali nekoliko hitova, koji se često mogu čuti u eteru različitih radijskih glazbenih postaja, a nerijetko su pisali skladbe i za druge poznate izvođače, primivši više nagrada i priznanja.

Surđivali su sa sa eminentnim hrvatskim i inozemnim glazbenim producentima i drugim skladateljima, kao što su Ivan Popeskić, Marko Tomasović, Duško Rapotec-Ute, Olja Dešić, Aleksandar Valenčić, Voljen Mlakar, Robert Grubišić, Sandi Čekada i drugi. Povodom obilježavanja petnaeste obljetnice postojanja, 2013. godine izlazi njihov prvi nosa zvuka na akavskom dijalektu “Zakantajmo po doma u” u izdanju Music Star Recordsa, dok su dvadesetu obljetnicu karijere proslavili 2018. godine nosačem zvuka “Zatancajmo za jubav” u izdanju diskografske kuće Menart.

Aledory na nastupu

Aledory su održali i nekoliko koncerata u Sloveniji, te u Slovačkoj, gdje su iznimno popularni kao predstavnici hrvatske glazbe. Pokretači su manifestacije “Riječke plesne večeri” koja se od 2003. godine tijekom cijele godine održava u centru grada Rijeke. Kao izvođači zabavne glazbe, osim svojih pjesama, imaju bogat i raznovrstan domaći repertoar, koji će zadovoljiti različite ukuse, a jedinstvena vokalno-instrumentalna izvedba jamstvo je veselog i nezaboravnog štimunga.

Poseban adut Alena i Doriana je njihova iskrenost i fleksibilnost u dogovorima, te cijene usluga, koje su povoljne i realne. Iskustvo od preko dvadeset godina sviranja i pjevanja na različitim prigodama, a posebice ljubav prema glazbi i pjesmi, temelji su na kojima Aledory grade svoje nastupe. U tehničkom smislu koriste razglas vrhunske kvalitete i snage, koji može zadovoljiti svaki nastup, i na otvorenom ( trgovi, perivoji, terase ), i u zatvorenom prostoru ( dvorane, restorani ).

I na kraju, hvale vrijedno je spomenuti karitativni i humanitarni glazbeni rad Aledory-a, koji često svoje nastupe poklanjaju u dobrotvorne svrhe.

Aledory - Alen i Dorian

Back to top